top of page

Ce poți afla la evenimentul „Intersecții culturale. Familia Regală și Jimbolia”?

Evenimentul „Intersecții culturale. Familia regală și Jimbolia” îți oferă ocazia de a te îmbogăți cultural și spiritual pentru că - nu-i așa? - viața nu înseamnă numai lucru, mâncare și somn! Ea e mai mult decât atât. E plină de cunoaștere și sentiment.


Așadar, ce poți afla dacă participi la evenimentul „Intersecții culturale. Familia regală și Jimbolia”?


1. Vei afla despre trei momente în care trei regi ai României au trecut prin Jimbolia. Unele dintre aceste intersecții între localitatea de graniță și Familia Regală au însemnătate națională și au fost pomenite, la vremea întâmplării lor, în zeci de ziare din Europa și Statele Unite ale Americii. Vom povesti, așadar, despre fapte istorice care s-au petrecut la Jimbolia și au marcat, în diferite moduri, devenirea României. Vor vorbi istoricul Adrian Petruț și coordonatorul cultural Sergiu Dema.


2. Vei avea ocazia rară de a vedea un pictor consacrat cum lucrează, în timpul evenimentului, la realizarea unui portret regal. Va picta Cristian Benea, care va dona lucrarea pentru susținerea îmbogățirii colecției Muzeului Presei „Sever Bocu”.


3. Vei putea asculta un solist al Operei Naționale Române din Timișoara cum va intona Imnul Regal al României. Pe muzica acestuia, va fi prezentat steagul României din timpul în care țara noastră nu era republică, ci monarhie. Va interpreta muzicianul Silviu Rujoni.


4. Vei avea ocazia (care nu-i la îndemâna oricui!) să vezi ziare originale, vechi de peste 100 de ani, ce conțin articole despre regalitatea din România. Vei putea să te îmbogățești nu doar privindu-le, ci ascultând relatări despre subiectele cuprinse de aceste ziare. Ba mai mult, vei putea chiar să le citești. Va prezenta Cristina Dema.


5. Vei avea ocazia să participi la vernisarea expoziției de pictură „Diversitate inclusivă”. Expoziția va fi una colectivă, adică va conține lucrări realizare de mai mulți artiști consacrați, opere ce se află în colecția artistului Costin Brăteanu.


Iată doar 5 motive pentru care ar merita să participi la evenimentul „Intersecții culturale. Familia regală și Jimbolia”. Acesta va avea loc la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia în 10 mai 2021, de la ora 19.00. Dacă vremea va fi bună, acțiunea se va desfășura în curte.


Nu uita! Evenimentul este gratuit, dar ca să participi trebuie să te înscrii printr-un mesaj la casadecultura@jimbolia.ro sau pe paginile de Facebook sau Instagram ale Casei de Cultură a Orașului Jimbolia și a Muzeului Presei „Sever Bocu” până sâmbătă, 8 mai 2021, ora 12.00.



Intersecții culturale. Familia regală și Jimbolia
Intersecții culturale. Familia regală și Jimbolia

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page