top of page

Pe urmele fabricii Bohn cu două studente la arhitectură

Astăzi, 17 octombrie 2021, mânați de vremea însorită și de dorința de a ajuta și ghida două studente, am făcut un tur al bălților și a unei părți substanțiale a fostei fabrici de produse ceramice.


Cele două au fost interesate de tot ceea ce ține de zona lacurilor antropice pentru a-și face o idee cât mai completă asupra modului în care arăta aria, asupra felului în care funcționa în trecut fabrica și asupra potențialului spațiului. Toate aceste informații le sunt relevante în vederea realizării lucrării de licență, Laura și Jacqueline fiind studente la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara.


Detalii importante pentru proiectul tinerelor le-au fost puse la dispoziție prin intermediul materialelor realizate de Televiziunea Jimbolia, videouri în care domnul Francisc Jung este intervievat și descrie cea mai mare parte a fabricii, procesul de producție, dar și amplasarea secțiilor sau traseele vagonetelor. De asemenea, de-a lungul turului de patru ore s-a poposit și la ștrandul vechi, unde amănuntele furnizate în urmă cu ceva ani de nea Öcsi și domnul Josef Koch au fost de un real ajutor.


Tema propusă pentru proiectul de diplomă constă în generarea unui ansamblu cultural în cadrul natural antropic al zonei bălților din Jimbolia. Scopul acestui ansamblu este acela de a releva istoria patrimoniului industrial a cărui poveste devine din ce în ce mai puțin conștientizată și pierdută odată cu trecerea generațiilor. Arhitectura propusă creează un sprijin funcțional și tangibil prin care se urmărește punerea în valoare a sitului, păstrând vie narațiunea locului și readucând memoria sa într-un context contemporan. (Laura Argeșeanu și Jacqueline Iancu)


Vizita a fost intermediată de domnul Cristian Blidariu, prodecanul facultății, și reprezintă o continuare a colaborării materializată recent în școala de vară din cadrul proiectului Triplex Confinium.Laura și Jacqueline într-o vizită in situ la Jimbolia
Laura și Jacqueline într-o vizită in situ la JimboliaPostări recente

Afișează-le pe toate

Kommentare


bottom of page