top of page

Ludovic Szücs și afacerea de trei decenii din Jimbolia

Actualizată în: 7 mar. 2021


Ludovic Szucs; Editare foto: Theophil Soltesz

Se spune că lucrurile bune se fac în timp, zicală ce este valabilă și în situația afacerilor, în special în cazul celor de familie. Acest lucru este se adeverește și în cazul langoșilor produși de firma „Langoși cu Brânză” a familiei domnului Ludovic Szucs, un adevărat brand local, care ne oferă nouă, jimbolienilor, câteva dintre cele mai cunoscute produse și îndrăgite arome din ultimii 30 de ani. Afacerea este condusă, așadar, de către domnul Ludovic Szucs, iar langoșii reprezintă un deliciu râvnit atât de jimbolienii de aici, cât și de cei plecați din localitatea noastră. Aproape că putem întreba cu mândrie: „știi de langoșii din Jimbolia?”.


Domnul Szucs s-a născut în 27 mai 1968 în Jimbolia. Aici și-a format educația făcând primele 10 clase la secția maghiară din oraș. După terminarea școlii, s-a angajat la fabrica de nasturi „Venus”. Această experiență l-a ajutat și să-și continue educația prin Școala Profesională „Miu” de la Târgu Mureș, ale cărei cursuri le-a urmat între 1986 și 1988 obținând calificarea de strungar. Domnul Szucs s-a angajat apoi, în 1993, pe un post de lăcătuș de întreținere la FNC, după care trei ani a lucrat la Fabrica Ceramica ca pompier calificat.


Între timp, în anul 1991, mama dânsului a deschis langoșeria în cartierul Futok, pe strada George Enescu, în apropierea locului în care pe vremuri funcționa piața. Începuturile nu au fost ușoare. De multe ori domnul Ludovic era nevoit să îi dea mamei sale o mână de ajutor.


Din 1995 domnul Szucs, împreună cu soția sa, a preluat afacerea de familie cu gândul de a o dezvolta. Pentru că locuitorii nu știau de afacerea lor, domnul Szucs a fost nevoit să facă un lucru pe care-l putem întâlni și astăzi la cei de la Glovo (de exemplu), și anume distribuirea de langoși cu bicicleta prin oraș. Indiferent de condițiile meteo, de oboseală, dânsul creștea afacerea pedalând. Își aduce aminte cum căra zeci de langoși zilnic, într-o cutie de inox și apoi într-un geamantan. Avea o logistică bine pusă la punct. În timpul pauzelor școlare era prezent la intrarea în aceste instituții, după care îl puteai întâlni la gară, când soseau trenurile, la batalionul de grăniceri și nu numai.


În 1996 au reușit să deschidă langoșeria din centrul orașului, unde se află și astăzi. Totuși, au continuat să facă livrări cu bicicleta pe la fabrici, până când lumea s-a învățat să vină la ei.


De trei ani lucrează cu sora sa, care-l ajută în toate cele necesare pentru buna funcționare a afacerii.


Anul acesta, în 2021, afacerea de familie a domnului Szucs va împlini 30 de ani de când a fost pornită de doamna Szucs, mama domnului Ludovic. Acesta și-a propus să ne ofere în continuare faimosul langoș cu brânză zeci de ani de acum încolo, timp în care speră să găsească pe cineva care să preia frâiele acestei povești de succes a orașului. Cele aproape trei decenii au reușit să ne învețe o lecție despre cum perseverența, hărnicia și lucrul bine făcut pot îmbogăți cultura și istoria orașului nostru.


1.426 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page