top of page

Ziua Copilului la Jimbolia

Actualizată în: 28 mai
Ziua Copilului la Jimbolia
Ziua Copilului la Jimbolia

Ziua Copilului va fi aniversată la Jimbolia pe tot parcursul weekendului 31 mai-2 iunie. Copiii și tinerii vor avea ocazia să participe la evenimente diverse, de la concursuri de bicicletă, la teatru sau proiecții de film. Programul acțiunii este următorul:


În 31 mai 2024 Piațeta Sfântul Florian va găzdui, de la ora 10, o serie de ateliere, demonstrații sau prezentări de tehnică, coordonate de reprezentanți ai următoarelor instituții: Inspectoratul de Jandarmi Județean „General Moise Groza” Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara, Penitenciarul Timișoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Sectorul Poliției de Frontieră Jimbolia, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Jimbolia. 


De asemenea, vor fi prezenți studenți și profesori ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, care vor susține un atelier de ceramică. Caravana cu Medici, filiala Timișoara, va pregăti un curs de prim ajutor pentru copiii care vor lua parte la eveniment. 

În plus, profesori din cadrul Clubului Copiilor din Jimbolia vor pregăti jocuri distractive, atelier de creație, pictură pe față, dar și un campionat de șah


Tot în Piațeta Sfântul Florian, de la ora 21, va avea loc proiecția filmului B.D. la munte și la mare


A doua zi, în 1 iunie, de la ora 9 se va da startul deja tradiționalului concurs de pescuit, organizat la Balta Herișanu. 


În aceeași zi îndemânarea copiilor va fi testată prin concursul de biciclete CycloFest, ce se va desfășura la Expo Ripensis începând cu ora 11


De la aceeași oră 11, în piațeta din fața Bisericii Romano-Catolice „Sfântul Vendelin”,va avea loc reprezentația de teatru muzical experimental pentru copii „Cocoșatul de la Notre Dame”, pusă la cale de Blythswood Banat.


De la ora 18, la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, Katharsis Theatre va prezenta Greierele, Furnica și Celu Ronțănelu, o piesă de teatru care aduce în prim-plan importanța muncii, responsabilității și a grijii pentru cei din jur și pentru propria persoană. 


Seara, de la ora 21, în Piațeta Sfântul Florian, va fi proiectat filmul pentru copii Maria Mirabela.


Tot în această zi, trupa de dansuri șvăbești Hatzfelder Pipatsche va pleca înspre Mórahalom, beneficiind astfel de o binemeritată excursie, răsplată a bogatei activități desfășurate în ultimii ani și care vizează păstrarea unei părți a patrimoniului imaterial local. 


Duminică seara, în 2 iunie, de la ora 21, va avea loc proiecția filmului Liceenii Rock’n’Roll, în Piațeta Sfântul Florian


De-a lungul celor trei zile, copiii vor avea acces gratuit la carusel și tobogan.


Acțiunile sunt susținute de Primăria și Consiliul Local Jimbolia, un aport important avându-l Asociația „Citești și Crești“ din Jimbolia. 


1.163 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page