top of page

VIDEO - Treasure Games in Banat la Jimbolia


Urmărește începând cu minutul 57 cum s-au descurcat mai mulți influenceri în cadrul probelor de la Jimbolia a concursului Treasure Games in Banat.


Reality show-ul ce promovează comorile din diferite zone ale țării a ajuns și la Jimbolia. Nu, nu e vorba de pepite de aur ori cufere cu pietre prețioase. E vorba de mult mai mult decât atât. E drept că acum te poți întreba ce poate fi mai tentant decât o comoară ascunsă în vreun pod sau într-un beci părăsit, acaparat de pânze de păianjen intricate.


Ei bine, acest joc de-a comorile e despre tine. Despre locul în care stai, despre ceea ce te definește. Despre lucrurile cu care te mândrești. Despre istoria descoperită prin prezentul trăit într-o perpetuă căutare ludică.


În iulie 2023 Jimbolia a fost un punct de pe harta jocului. 4 echipe, 8 participanți și probe pe cinste. Prima oprire a fost Muzeul Presei, unde participanții și-au căutat rădăcinile printre cuvintele ziarelor din județele natale. A urmat o incursiune temporală, călătorind spre limba română scrisă cu alfabetul chirilic. Ca să înțelegem ce se întâmpla în 1859, a fost nevoie de transliterarea unui articol. După ce toate literele au fost atent examinate și apoi transformate în suratele lor latine, a început căutarea unor publicații care descriu gloria și decăderea unor regi. Încununați de entuziasmul îndeplinirii tuturor cerințelor, participanții s-au îndreptat spre Muzeul Stefan Jäger. Aici au mers pe drumul conturat de pălării - din imagini, tablouri, ale portului de sărbătoare sau cele ce odinioară erau obișnuite. Casa Memorială „Dr. Karl Diel” i-a așteptat cu informații găsite în fișele pacienților ce s-au tratat în Jimbolia la început de secol XX. Ultimul popas a fost gara cu ale sale momente istorice încrustate chiar și pe cărămizile ce-o definesc. AMR-urile, numele și datele vechi de peste o sută de ani au fost cele care le-au arătat concurenților o frântură din ceea ce stația de cale ferată are de spus.


Treasure Games este un concept dezvoltat de Zaga Brand, care are menirea de a evidenția și de a pune în valoare patrimoniul într-un mod inedit, prin intermediul concurenților. Aceștia au documentat vizual, prin intermediul rețelelor de socializare, povești și locuri întâlnite pe parcursul probelor.

217 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page