top of page

În 10-12 septembrie Jimbolia va fi gazda primei ediții a Taberei de creație literară „Petre Stoica”

Actualizată în: 8 sept. 2021

Nouă tineri scriitori - poeți, prozatori și eseiști - din țară și din Republica Moldova vor (re)face Casa Memorială „Petre Stoica” un spațiu germinator al inspirației scriitoricești. Cei 9 vor întâlni scriitori precum Adriana Babeți, Pia Brînzeu, Marcel Tolcea, Robert Șerban și Tudor Crețu.


Tinerii scriitori vor afla istoria micului oraș de graniță, vor vizita cele 6 muzee, vor afla poveștile zidite în clădirile localității acomodându-se astfel cu spațiul creativ al lui Petre Stoica.


Există și evenimente destinate publicului larg, fiecare dintre cele 3 zile fiind presărată cu discuții, muzică, literatură și artă. Astfel, în data de 10 septembrie, începând cu ora 19, Adriana Babeți și Pia Brînzeu ne vor purta în casele din cărți și-n cărțile din case. În 11 septembrie, tot de la ora 19, vom afla de la Marcel Tolcea și Robert Șerban ce mai poate face Poetul în lumea de azi. Ziua de 12 septembrie îi are ca protagoniști pe cei 9 tineri scriitori: aceștia vor lectura din cele scrise în cadrul zilelor petrecute la Jimbolia. Toate acțiunile se vor desfășura în curtea Casei Memoriale „Petre Stoica”, aflată la următoarea adresă: strada Emmerich Bartzer, numărul 14, Jimbolia, 305400, județul Timiș.


Tabăra de creație literară „Petre Stoica” este organizată de Muzeul Presei „Sever Bocu” și Universitatea de Vest din Timișoara, având sprijinul Primăriei și Consiliului Local Jimbolia.


*Expoziția de pictură a domnului Mátyás László, anuțată anterior, nu se va mai organiza.

Tabără de creație literară pentru tineri scriitori „Petre Stoica”
Tabără de creație literară pentru tineri scriitori „Petre Stoica” (Grafică: Theophil Soltesz)

Comments


bottom of page