top of page

Simpozionul „Stefan Jäger” și valoarea intrinsecă

Actualizată în: 5 aug. 2020

Valoarea reprezintă obiectul central al culturii, iar dinspre aceasta pornește voința culturală. Expresii ideale ale unui acord între eu și lume, valorile sunt calitățile principale ale lucrurilor, punți între conștiință și natură (Tudor Vianu, 1982). Atunci când o comunitate se strânge în jurul unei valori centrale, aceasta se încheagă. Un astfel de element unificator este și pictorul Stefan Jäger, artistul în memoria căruia se desfășoară Simpozionul Internațional de Artă ce are loc anual la Jimbolia.


Arta, ca acumulare a reprezentărilor unor idei, aduce laolaltă tehnici, abordări, interpretări, culoare, formă, oameni ce-și exteriorizează pe-o pânză afectele. Fie că sunt simțăminte ce se construiesc pe meleagurile Jimboliei prin intermediul plimbărilor prin istoria, arta ori arhitectura locală, fie că sunt aduse din depărtări încărcate cu desagi de evenimente ce au dus la evoluția popoarelor, așezarea pe canvas se face în tihnă - în liniștea curților mari ale caselor construite de șvabi.


Aflat la cea de a opta ediție, Simpozionul Internațional de Artă „Stefan Jäger” a avut, anul acesta, în componența sa artiști din România și Lituania. Expoziți(une)a a constat în (pe)trecerea inspirației pe albul noilor începuturi. Momentele simpozionului au continuat cu manifestarea (intrigantă?) gândurilor strânse de-a lungul șederii la Jimbolia și desfășurate-n acțiuni de aplicare a tușelor de culoare. Apogeul intersectării viziunilor artistice a fost înrămat pentru a conduce spre devoalarea deznodământului: voluptatea văzului. #cristinadema #JimboBlog #SimpozionulStefanJäger #Artă #cultură# #Stefan Jäger International Art Symposium





93 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page