top of page

Părintele Necula despre familie și împreună-viețuire



Despre Părintele Constantin Necula putem spune cu certitudine că este un neobosit purtător al cuvântului - atât al cuvântului cu literă capitală, cât și al lexemelor care luminează fețe și descrețesc frunți. Cu însuflețire venită prin inspirația harului își desfășoară misiunea de preot, de îndrumător și educator al studenților, iar înflăcărarea creatoare a concretizat-o în numeroasele cărți pe care le-a scris de-a lungul timpului.


În data de 6 iulie, Jimbolia a avut privilegiul de a da ascultare unei conferințe în care s-a evidențiat importanța familiei în societate, rolul unei comunități închegate în bunul mers al unei localități ori însemnătatea îngăduinței. Evenimentul desfășurat la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia a fost organizat ținându-se cont de normele în vigoare atât în ceea ce privește distanțarea, cât și numărul de participanți, la acțiune luând parte aproximativ 150 de persoane.


Publicul a putut interacționa cu Părintele Necula prin intermediul unei sesiuni de întrebări - probleme de actualitate, apăsări sufletești, gânduri ce-și căutau dezlegare - toate găsindu-și un răspuns cordial. Totodată, cugetările așternute de Constantin Necula sub forma unor cărți au putut fi achiziționate la finalul evenimentului.


Acțiunea a fost susținută de Primăria și Consiliul Local Jimbolia, fiind realizată în parteneriat cu Parohia Orodoxă Jimbolia și având sprijinul unor binevoitori sponsori: Alsi Taxi, Danimex, Hotel Santa Maria, Unicarm Jimbolia, Ortokinetic Jimbolia, domnul Silviu Rusu și alte persoane care au dorit să rămână anonime.


Iată conferința:

pe Vimeo:








Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page