top of page

Modificări în programul cultural al Zilelor Jimboliene 2022

Ediția din anul 2022 a Zilelor Jimboliene, pe lângă activitățile sportive și cele muzicale desfășurate pe scena din centrul localității, va cuprinde mai multe acțiuni culturale. Programul acestora, afișat în Jurnal de Jimbolia și pe internet, a suferit câteva mici modificări. Ele se regăsesc în lista de mai jos.

Vineri, 29 iulie 2022

10.00 - Deschiderea Zilelor Jimboliene - Casa de Cultură a Orașului Jimbolia - Momentul va cuprinde mai multe acțiuni culturale printre care și decernarea premiilor „Pro Jimbolia” unor persoane care au merite deosebite în efortul comun de protejare și valorizare a identității orașului Jimbolia.

10.00 - Expoziție de carte art nouveau - Casa de Cultură a Orașului Jimbolia - doamna Pia Brînzeu, cetățean de onoare al Orașului Jimbolia va expune câteva zeci de cărți vechi apărute în preajma anilor 1900 și care au coperte art nouveau.

10.00 - Vernisajul Simpozionului Internațional de Artă „Stefan Jäger” 2022 - cu această ocazie, lucrările rezultate în urma ediției de anul acesta a simpozionului dedicat marelui pictor șvab vor fi prezentate publicului în foaierul Casei de Cultură.

10.00 - Vernisarea proiectelor de arhitectură și peisagistică de revitalizare a zonei bălților - Casa de Cultură a Orașului Jimbolia - Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, în cadrul proiectului Triplex Confinium, a desfășurat concursul internațional „Think Brick”, care a adunat 21 de propuneri arhitecturale și peisagistice de revitalizare a zonei bălților din Jimbolia.

10.00 - Lansarea cărții „Personalități din Panteonul Jimboliei, vol. IV” - Casa de Cultură a Orașului Jimbolia - volumul, care îl are ca autor principal de domnul Dragomir Ciobanu, evidențiază mai multe personalități ale Jimboliei.

10.00 - Donații de obiecte cu valoare culturală a Heimatortsgemeinschaft Hatzfeld - Casa de Cultură a Orașului Jimbolia - Președintele onorific al organizației, domnul Josef Koch, va dona către muzeele localității câteva bunuri culturale deosebite.

15.00 - Întâlnirea șvabilor jimbolieni - Forumul Democrat al Germanilor din România, filiala Jimbolia - activitatea devenită tradițională reprezintă o întărire a identității șvăbești.

19.00 - Lansarea cărții „Cei șapte din Jimbolia” - Muzeul Stefan Jäger - volumul îl are ca autor pe domnul Valerică Niculescu și descrie un moment tragic din istoria Jimboliei. Șapte localnici au fost asasinați de simpatizanți naziști pentru convingerile lor antihitleriste. Activitatea este organizată de Biblioteca Orășenească din Jimbolia.


Sâmbătă, 30 iulie 2022

Din motive independente de organizatori, expoziția de caricatură a domnului Ștefan Popa Popa's nu se va mai desfășura cu ocazia Zilelor Jimboliene. Aceasta va fi reprogramată în toamna acestui an. Pentru ca ziua de sâmbătă să nu rămână fără acțiuni culturale, proiecția de film „În bucătăria șvăbească” stabilită a avea loc duminică, 31 iulie, se va realiza sâmbătă, 30 iulie. Așadar:


19.00 - Proiecție de film „În bucătăria șvăbească” - Muzeul Presei „Sever Bocu” - momentul va înfățișa câteva rețete șvăbești sau austro-ungare realizate în bucătăria familiei Zachari din Jimbolia. Materialele sunt realizate de Televiziunea Jimbolia.


Duminică, 31 iulie 2022

10.00 - Sfânta Liturghie - Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Jimbolia

10.30 - Sfânta Liturghie - Biserica Romano-Catolică „Sfântul Vendelin”

11.30 - Concert Incanto Quartetto - Biserica Romano-Catolică „Sfântul Vendelin” - concertul de muzică clasică va aduce în fața publicului unul dintre îndrăgitele grupuri muzicale ale județului Timiș.

19.00 - Lansarea cărții „Obstacole” - Muzeul Presei „Sever Bocu” - volumul îl are ca autor pe Ioan Mitruț, scriitor local. Activitatea este organizată de Biblioteca Orășenească din Jimbolia.



Diplomă „Pro Jimbolia” - grafică Theophil Soltesz
Diplomă „Pro Jimbolia” - grafică Theophil Soltesz

Propunere de muzeu al ceramicii la Baltă la Jimbolia; Propunere: Laura Argeșeanu și Jaqueline Iancu
Propunere de muzeu al ceramicii la Baltă la Jimbolia; Propunere: Laura Argeșeanu și Jaqueline Iancu



432 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page