top of page

Primăvara Educației, ediția a II-a

„Primăvara Educației” va începe la Jimbolia! Acest eveniment - dedicat educatorilor, învățătorilor și profesorilor - este, la fel ca prima ediție, unul gratuit și se va desfășura la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia pe data de 31 martie 2023, începând cu ora 14:00. Scopul este ca procesul educațional să fie precum o primăvară perpetuă, marcat de speranța, dorința și voința de a șlefui cu cât mai multă îndemânare caracterele educabililor. De aceea, evenimentul oferă o bună oportunitate pentru dascăli de a găsi informație, inovație și inspirație.


Organizat de asociațiile „Inițiativă în Educație” și „Colț de Banat”, conferința își propune să conecteze profesorii din zona delimitată de localitățile Jimbolia, Sânnicolau Mare, Timișoara și până la granița de sud a județului (dar nu numai) cu modele de bune practici dezvoltate în mediul educațional. Invitații „Primăverii Educației” sunt reprezentanți ai comunităților și proiectelor educaționale inEDU, MERITO, SuperTeach și Aspire Teachers, entități ce derulează programe și acțiuni cu impact inovator în educație.


La finalul prezentărilor susținute de Marius Lobază, Andrada Mazilu și Victor Miron, participanții vor avea posibilitatea să ia parte la diferite workshopuri educaționale. Atelierul „D-ale învățătorilor” (destinat învățătorilor) va fi susținut de prof. înv. primar Alina Iga și Mona Vlai, iar „Bullying: Prevenție și intervenție” (dedicat profesorilor de gimnaziu și liceu) va fi facilitat de Daniela Doru. Prof. Adriana Bălaj va realiza atelierul „Cum pot să cresc implicarea elevilor mei?” (pentru profesori de gimnaziu și liceu), iar prof. înv. preșcolar Mariana Cristina Țerescu va vorbi despre „Gentuța cu praf de stele - schimb de bune practici pentru educatoare”. Atelierul „Predare STEAM pornind de la povești” va fi susținut de prof. înv. primar Andrada Mazilu și Bianca Boroș. Fiecare dascăl participant va avea posibilitatea să se înscrie la unul dintre aceste ateliere.


„Primăvara Educației” este finanțată de Primăria și Consiliul Local Jimbolia, având următorii parteneri: Hambarul cu Carte, Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Televiziunea Jimbolia, Gal Banat-Vest, Team 4 Teen, Cufărul cu Povești, History Made Fun, Piticii Monei, Merito, Aspire Teachers, Timotion, Cărțile pe Față, AETM, Kiddoteka, România Pozitivă și Bucuria Dulapurilor Ordonate.

Pentru mai multe informații, click pe acest link aici.Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page