top of page

Ziua Culturii Naționale la Jimbolia. De ce să participi și tu?


Ziua Culturii Naționale este, fără doar și poate, un bun prilej de reconfirmare a identității proprii. Suntem cine suntem tocmai datorită culturii care ne definește. Culturile sănătoase sunt formate în jurul valorilor, iar valorile, îmbrățișate de cât mai mulți indivizi, devin elemente de legătură între aceștia. Așa apar comunitățile.

Ziua Culturii Naţionale va fi sărbătorită și la Jimbolia, firește, în 15 ianuarie 2020. În ordinea desfășurării lor, iată activitățile ce se vor organiza în cadrul proiectului „OM COOLT!”.

De la ora 11.00, la bustul poetului Mihai Eminescu, aflat în Jimbolia, pe aleea scriitorilor, va avea loc acțiunea <<Eminescu - poet național și universal>>. Vor fi recitate poezii eminesciene în mai multe limbi.

La Casa de Cultură, de la ora 12.00, peste 50 de elevi ai Liceului Tehnologic Jimbolia, vor avea ocazia să participe la un atelier de percuție susținut de Doru Roman, muzician important al Banatului. Evenimentul se numește <<Când tobele vorbesc>>

Muzeul Presei <<Sever Bocu>>, în cinstea poetului național, va organiza, în foaierul Casei de Cultură, de la ora 16.30, o expoziție cu articole de ziar: <<Printre litere. Eminescu în Adevărul Literar și Artistic>>.

Seara, de la ora 17.00, va avea loc un recital de chitară clasică susținut de Florin Țubucan și Andrei Cofaru, elevi ai Colegiului Național de Artă <<Ion Vidu>>. Pentru Florin reprezentația va fi una deosebită, întrucât acesta va cânta în fața concitadinilor. Tinerii sunt pregătiți de profesorul Alexandru Crețescu.

La final, de la ora 18.00, tot la Casa de Cultură, precum recitalul tinerilor Țubucan și Cofaru, va avea loc un concert de chitară susținut de două personalități ale muzicii bănățene contemporane. Este vorba despre Ilie Stepan și Horia Crișovan. Va fi o reprezentație recomandată pentru suflet, minte și cultură.

Așadar, de ce să participăm la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale? Pentru că suntem cu toții înrudiți prin cultura ce ne definește.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page