top of page

DIALOG VIZUAL - o expoziție răspuns

Actualizată în: 11 iul. 2023


Marți, la Muzeul Stefan Jäger din Jimbolia, a avut loc vernisajul expoziției „Dialog vizual”. Poate că la prima vedere titlul nu sugerează prea mult având în vedere că evenimentul a fost unul dedicat artelor vizuale. Să nu ne hazardăm, însă!

Acțiunea le-a avut ca artizane pe două doamne: Reghina Tîrnoveanu și Edit Cociuba. Prietene de multă vreme, artistelor nu le-a fost dificil să compună împreună, prin lucrările dumnealor, câteva răspunsuri la întrebări ce ne frământă ciclic. De fapt, dialogul n-a existat doar între lucrările expozantelor, ci și între obiectele artistice și public.

Armonia conlucrării s-a vădit, dincolo de tonuri și nuanțe, în mesajul comun abordat de inițiatoarele dialogului: îndemn la împăcarea omului cu sinele propriu, nu prin complacere, ci prin strunirea ființei în direcția unui progres firesc, prin muncă și rigurozitate.

În acest sens, Reghina Tîrnoveanu a abordat, în principal, motivul crucii. Purtătoare al acestui simbol creștin, lucrările dumneaei oferă cotidianului remediul veșniciei. Crucea este văzută ca o cale de acces, ca un răspuns la chinuitoarea întrebare: cum să îmi găsesc pacea interioară, cum să-mi liniștesc sufletul? Crucea invită insul la o reapropiere de Dumnezeu.

Pe de altă parte, Edit Cociuba a ales să îndemne la răbdare. Drumul spre împlinirea sufletească este anevoios, iar țelul se lasă cu anevoie atins, după cum mărturisea și artista într-un interviu acordat pentru Televiziunea Jimbolia: bucuria este cu atât mai mare cu cât, contrar piedicilor și a timpului plecat, reușești, în cele din urmă, să trăiești experiența pozitivă pe care ți-ai dorit-o.

Așadar, dacă aveți încă nelămuriri cu privire la câteva modalități de a vă liniști sufletul, de a-l încărca pozitiv și de a îl hrăni sănătos, încercați răspunsurile puse la dispoziție de Reghina Tîrnoveanu și Edit Cociuba. Expoziția se află la Muzeul Stefan Jäger până în 29 iulie 2019.

Expoziția Dialog vizual a doamnelor Reghina Tîrnoveanu și Edit Cociuba
Expoziția Dialog vizual a doamnelor Reghina Tîrnoveanu și Edit Cociuba

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page