top of page

La mulți ani, Corul Floris, la mai mulți de 20!

Actualizată în: 2 iun. 2023


În 28 iunie 2019 Corul Floris din Jimbolia a jubilat. S-au împlinit 20 de ani de efort și dăruire. De fapt, reușita evenimentului de ieri nici nu poate fi pusă la îndoială. Acțiunea a stârnit până și curiozitatea lacrimilor ascunse în câteva suflete sensibile, care, sub impresia dragostei ce se revărsa pe calea undelor sonore, au exclamat, în valuri, „bravo”, bravo”!

A fost o acțiune care, mai mult sau mai puțin întâmplător, a rezonat cu sfinții sărbătoriți ai zilei: Petru și Pavel. Ambii sunt pietre de temelie ale credinței creștine, iar Floris este un străjer al culturii comunității jimboliene. Mai mult, concertul a venit exact în perioada în care teii ce veghează cotidianul orașului și-au maturizat florile. Ce potrivire! În sufletele celor care au fost prezenți la concertul din 28 iunie germinează bucuria sădită și de celelalte grupuri participante: Corul Cornelije Stancovic din Kikinda și Corul Ion Românu al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara.

Floris este viu. Trăiește prin cei aproape 70 de membri care, de-a lungul timpului, i-au oferit vitalitate. Floris este frumos. Este palpabil, iar acest ultim aspect demonstrează că proxima realitate nu este chiar atât de urâtă precum o exclamă vocile internauților subiectivi.

Și încă ceva: Floris dovedește că progresul poate fi atins doar în măsura în care ne unim, într-un cadru pozitiv, nu doar vocile, ci mai ales sufletele și acțiunile. Cei care astăzi îl compun provin din diferite medii, având diferite vârste, etnii, pregătiri, ocupații. Același punct de plecare îl avem cu toții. Diferența se face, însă, la nivelul voinței. Ei vor să conlucreze pentru a aduce lor și comunității plusvaloare.

La mulți ani, Floris, la mai mulți de 20!

Imagine: Theophil Soltesz.

Corul Floris, Jimbolia. Foto: Theophil Soltesz
Corul Floris, Jimbolia. Foto: Theophil Soltesz

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page