top of page

De ce să vii la JimboBlues 2018?


JimboBlues - un festival ce ar trebui, după cât de multă calitate muzicală oferă, să fie lider al evenimentelor cultural-muzicale desfășurate în Jimbolia și, poate că, și în împrejurimi.

Ediția de anul acesta, a XVI-a, propune, ca și celelalte, frumoase povestiri muzicale despre melanjurile de stări sufletești care pun stăpânire pe om. Acest aspect face din JimboBlues să fie o acțiune binevenită pentru toți. Prea tristul și prea veselul ar trebui să se întâlnească aici pentru că se pot pondera unul pe altul. Este, cu alte cuvinte, o personificare a armoniei. Și partea cea mai bună este că ar fi bine să-i treci pragul și dacă nu ești amator de muzică blues sau dacă nu ai fost inițiat încă în această direcție. Trebuie doar să te preocupe, pozitiv sau negativ, cel puțin un aspect al vieții. Acesta este, de fapt, și prețul biletului de intrare.

Aici, vocea imperturbabilă a moderatorului Florian „Moșu” Lungu este menită să nu deranjeze nici sufletul tău, nici păsările ce-și duc veacul prin pomii Teatrului de Vară din Jimbolia. Ele nu ezită să acompanieze artiștii de pe scenă, cum nici tu, dacă vei veni, probabil că nu vei ezita să ții ritmul cu palmele sau cu piciorul. De altfel, Johnny Bota, directorul festivalului afirmă: „JimboBues este unul dintre cele mai vechi festivaluri de blues din România, și cu asta ne mândrim, și eu și organizatorul principal, Primăria din Jimbolia. Găzduit de Teatrul de vară din Jimbolia, festivalul a avut inițial două seri, dar din cauza problemelor financiare, s-a redus la una singură. Sper să se revină la două fiindcă muzica propusă aici pentru publicul jimbolian și pentru cel venit din Timișoara este de o foarte bună calitate.”

Unde mai pui că, la festivalul ăsta bâlciul nu are loc? Vino și trăiește, paradoxal, liniștea nu prin zgomot, ci prin muzică! Festivalul are loc vineri, 3 august, de la ora 20.00, la Teatrul de Vară din Jimbolia (în centrul orașului, lângă Hotelul Santa Maria). *Imagine preluată de pe pagina de Facebook a Televiziunii Jimbolia. În imagine apare muzicianul Vali Răcilă (JimboBlues 2017).

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page