top of page

Expoziție de fotografie „Jimbolia de altădată”


Vineri, 27 iulie 2018, are loc la Casa de Cultură din Jimbolia un eveniment la care ar trebui să participăm în număr cât mai mare! Este vorba despre expoziția de fotografie „Jimbolia de altădată”.

Dacă vrei să știi încotro te duci, încearcă să privești atent la trecut. Această idee nu este valabilă doar în cazul persoanelor. Ea se poate aplica și comunităților. Sigur că da! Și acestea sunt vii! Ele trăiesc prin fiecare membru al lor. Și, aș zice eu, își schimbă fața după cum ne comportăm noi unii față de alții.

Avantajul comunității noastre este că trecutul ei este unul, din multe puncte de vedere, frumos, pe alocuri poate chiar glorios. Dovadă a felului în care jimbolienii trăiau odinioară sunt clădirile importante ale orașului. În tăcerea lor parcă stau și așteaptă un nou rost, ca cel de altădată. Abia așteaptă să-și etaleze fiecare florilegiu baroc, popular șvăbesc sau inspirat din Jugendstil (Art Nouveau). Dar mulți dintre noi, cei de astăzi, nu le mai înțelegem menirea.

Așa că, o expoziție care se le prezinte tinere și funcționale, croite după nevoile Jimboliei de atunci, este mai mult decât binevenită. Poate că, (și bine ar fi!) pentru unii, proprietari de case jimboliene, va fi un moment revelator, plin de inspirație.

Unde mai pui că cel care oferă detaliile este prof. Detlef Strunk, un om care le simte acestor clădiri menirea și care are darul de a te cuceri prin cuvânt.

Nu sta acasă! Vino la Casa de Cultură, vineri, 27 iulie 2018, la acest eveniment organizat de Muzeul Stefan Jäger sub grija doamnei Angelica Chici.

*Imagine preluată de pe pagina de facebook a Muzeului Stefan Jäger.

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page