top of page

Personaje de basm chiar la tine în oraș

Nerăbdarea specifică copiilor ne-a cuprins în aceste zile și suntem foarte bucuroși să vă aducem cele mai îndrăgite povești ale copilăriei în stagiunea de teatru „PERSONAJE DE BASM CHIAR LA TINE ÎN ORAȘ”.


Ne-am propus să promovăm, prin mijloace specifice artei teatrale, povești clasice din literatura română și universală, să cultivăm valori culturale și sociale în rândul copiilor și, nu în ultimul rând, să desfășurăm astfel de activități în parteneriat cu factorii educaționali. Prin urmare, continuăm să încurajăm cititul de plăcere în rândul copiilor prin forme variate de exprimare, inedite, ce vin să completeze activitățile desfășurate în ultimii ani în Hambarul cu Carte ori la Muzeul Presei „Sever Bocu”.


Așadar, pentru copiii cu vârste între 5 și 10 ani și pentru prima oară în Jimbolia, vom desfășura o stagiune de teatru de păpuși, cu spectacole lunare, organizate gradual în considerarea vârstei copiilor. Începem cu cei mai mici dintre elevi, cei din clasele pregătitoare, pentru a ne adresa, până spre finalul stagiunii, tuturor elevilor din ciclul primar. Copiii vor putea cunoaște și aspecte ce țin de punerea în scenă a unei povești prin personaje-păpuși, de creare a păpușilor, dar vor dobândi și experiențe comportamentale în societate.


Din rațiuni organizatorice, copiii ce nu aparțin claselor programate vor putea participa doar în condițiile înscrierii prealabile la adresa: casadecultura@jimbolia.ro și a confirmării locurilor disponibile.


Măsuri speciale de acces


Accesul la spectacolele de teatru din cadrul acestei stagiuni se va face respectând normele în vigoare pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.


Participanții sunt rugați să respecte toate măsurile impuse de starea de alertă și să poarte corespunzător masca de protecție pe toată durata prezenței lor în incinta instituției organizatoare. Este recomandat să se ajungă mai devreme cu 20 de minute pentru efectuarea triajului epidemiologic (constând în măsurarea temperaturii corporale) și ocuparea locurilor în sala de spectacol, în baza confirmărilor prealabile. Dezinfectarea mâinilor la intrare este obligatorie, precum și respectarea indicațiilor organizatorilor privind accesul și ieșirea din sală. Nu este permis consumul de alimente și băuturi în locație. Mai multe reglementări privind organizarea în bune condiții a activităților culturale găsiți aici (Ordinul 3245/1805/2020 - Măsuri pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii).


„PERSONAJE DE BASM CHIAR LA TINE ÎN ORAȘ” este un proiect organizat de Casa de Cultură a Orașului Jimbolia și Hambarul cu Carte, în parteneriat cu Școala Gimnazială Jimbolia, susținut de Primăria și Consiliul Local al Orașului Jimbolia.





Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page