top of page

Căutăm istoria Jimboliei

După publicarea articolului „Pe urmele fabricii Trink din Jimbolia” am avut bucuria să fiu contactat de domnul Csaba Czwerko, dumnealui prezentându-mi câteva documente referitoare la ridicarea unui monument al eroilor în perioada interbelică. Informațiile cuprinse în aceste acte sunt valoroase și merită a fi integrate în unul sau mai multe articole viitoare.


Bucuria pe care o înfățișează anumiți jimbolieni atunci când vine vorba de cercetarea istoriei locale îmi dă curaj să vă cer dumneavoastră, cititorilor, să susțineți redescoperirea trecutului prin furnizarea de informații, fotografii sau obiecte vechi. Suntem foarte interesați să aflăm povești și legende locale, rețete gastronomice sau chiar ziare vechi.


În mod paradoxal, motivul pentru care cercetarea trecutului este importantă nu reprezintă o întoarcere în trecut, ci mai degrabă o completare a prezentului. Pentru o comunitate ca a noastră este importantă cunoașterea într-un mod cuprinzător a identității noastre. Doar aflându-ne în legătură unii cu alții, dar și cei de acum cu cei de atunci, putem înainta spre o comunitate bine definită. Trimiteți-ne, așadar, informații și materiale de altădată sau contactați-ne la adresa de email casadecultura@jimbolia.ro sau pe conturile de Facebook Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, Muzeul Presei „Sever Bocu” sau Muzeul Stefan Jäger!





bottom of page