top of page

Linzer Augen sau Biscuiți Linzer cu nucă

Actualizată în: 2 iun. 2023


Bunica făcea biscuiții Linzer fară nucă în compoziție. Ei îi plăcea varianta simplă cu unt și gem de caise, doar ușor pudrați cu zahăr. Erau minunați a doua zi, după ce se înmuiau ușor de la gemul acrișor. Plăcerea mea era să o ajut pe Oma la decupat și lipit biscuiții cu gem! Poate și pentru că acum puteam să fur și eu 2 biscuiței, de poftă, fără ca ea să mă vadă. Cert e că s-au întipărit adânc în memoria mea aceste momente petrecute alături de bunica, lucrând cot la cot, insuflându-mi dragostea pentu prăjiturit.

Ingrediente: 300 g unt 80% grăsime 150 g zahăr pudră 2 gălbenușuri 70 g nucă măcinată 200-250 g făină albă 000 un praf de sare 2 pliculețe zahăr vanilat gem de zmeură pentru lipit biscuițeii 2 câte 2 zahăr pudră pentru decor

Preparare: Untul la temperatura camerei se spumează bine cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenușurile, pe rând, încorporând bine după fiecare, praful de sare, zahărul vanilat și, la final, făina cernută și nuca măcinată. Se omogenizează aluatul într-o biluță compactă, netedă, neelastică, se înfoliază și se dă la frigider pentru o oră. După ce a trecut ora de odihnă, se întinde aluatul în foaie subțire pe blatul de lucru ușor înfăinat și se decupează biscuiți rotunzi, zimțați pe margine. O parte din biscuiței se lasă așa cum sunt, cealaltă jumătate se decupează în centru cu un rotund mic. Se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt, se aranjează cu grijă biscuițeii pentru a nu se deforma și se coc aproximativ 15 minute. Se lasă la răcit complet și se lipesc 2 câte 2 cu gem de zmeură. La final se pudrează.

Linzer Augen se păstrează în cămară până a doua zi când se aranjează pe platouri și se servesc cu poftă. Să vă fie de bine!

Linzer Augen sau Biscuiți Linzer cu nucă
Linzer Augen sau Biscuiți Linzer cu nucă; Fotografie: Oana Pavăl (Bîrgăoanu)

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page