top of page

Kokoskugeln

Actualizată în: 2 iun. 2023


În copilăria mea nu au existat niciodată sărbători de iarnă fără Kokoskugeln. Mi-aduc aminte că întotdeauna o ajutam pe bunica să prepare prăjiturile pentru Crăciun și Revelion. Eu eram omul de bază, Oma cântărea ingredientele și-mi dădea indicațiile, iar eu executam. Măcinam biscuiții si nuca, apoi omogenizam toate ingredientele și, la final, formam biluțele, pe care le tăvăleam prin fulgii de cocos. Bunica nu folosea niciodată vișine pentru Kokoskugeln, le făcea simple, astfel încât toți cei care-i călcau pragul să se bucure de ele. Depinde de preferințele fiecăruia, sunt tare bune și cele cu vișine, merg de minune pe frig, căci te încălzesc imediat.

Ingrediente: 250 g zahăr tos 250 ml lapte 500 g biscuiti simpli, măcinați 2 linguri pline cu cacao 2 lingurițe esență de rom 150 gr unt 80% grăsime 2 linguri nucă măcinată Vișine cu sâmburi, din vișinată 200 g fulgi de nucă de cocos pentru tăvălit

Preparare:

Laptele, zahărul și esența de rom se pun pe foc, într-o cratiță încăpătoare, și se fierb până când zahărul s-a topit complet. Într-un vailing se amestecă biscuiții măcinați fin, nuca măcinată și cacaua. Se face o mică adâncitură în mijlocul ingredientelor, se taie untul cubulețe și se toarnă deasupra laptele cald-fierbinte.

Se omogenizează totul cu o lingură de lemn și se lasă în repaus până când compoziția se răcește, dar este încă călduță, numai bună pentru modelat. Se ia aluat în palmă, la mijloc se pune câte o vișină, se face biluța, apoi se tăvălește prin fulgii de nucă de cocos. Bombițele se păstrează în cămară, la rece. Dacă se prepară pentru copii, se poate sări peste etapa cu vișinele din vișinată, iar biluțele se fac doar din aluatul de biscuiți. Să vă fie de bine!

Kokoskugeln, Bile cu cocos
Kokoskugeln; Fotografie: Oana Pavăl (Bîrgăoanu)

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page