top of page

Îndemn la mișcare


Auzim de multe ori replici de tipul: „mă doare spatele”, „mă simt fără vlagă”, „sunt gras/grasă” și tot de atâtea ori vedem cum oamenii care spun aceste lucruri nu fac nimic pentru a-și îmbunătăți stilul de viață și a scăpa de aceste probleme. În majoritatea cazurilor, aceste disconforturi sunt cauzate de un stil de viață sedentar.

Jimbolia are o suprafață de aproximativ 108 km2. Lungimea orașului (de aproximativ 5 km, dacă nu mă înșel) o poți parcurge în aproximativ 15 minute cu bicicleta. Revenind la acele probleme pe care le auzim destul de des, acestea ar putea fi relativ ușor rezolvate prin mișcare! Și când zic mișcare nu mă refer la apăsarea unui buton pe telecomandă pentru a schimba canalul la televizor și nici mișcatul degetului pentru a da în sus sau în jos pe „știrile” de pe Facebook. Când zic mișcare mă refer la o plimbare pe jos sau cu bicicleta. Poate unii vor spune că nu au timp. Dacă nu ai timp, combină utilul cu plăcutul și rezolvă-ți obiectivele zilnice mergând pe bicicletă. Cred că le vei rezolva la fel de repede ca și cu mașina, poate chiar mai repede (nu mai pierzi timp căutând loc de parcare, pornind motorul etc.) și, pe lângă acest beneficiu, gândește-te că mai ai cel puțin încă două: faci economie la combustibil și nu poluezi.

Știu, e greu!

Dar în scurt timp vei vedea cum, încet-încet, acele probleme dispar și îți crește cheful de viață. Dacă ți se pare că nu-i suficient, avem și câteva săli de fitness prin oraș. Întreabă oamenii, precis vei afla!

Spor! Autor: Radu Oltean

12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page