top of page

Ziua porților deschise - expoziție și întâlnire cu artiști


Expoziție de ceramică - Simpozionul Internațional de Artă Ceramică „Arderi experimentale”
Expoziție de ceramică - Simpozionul Internațional de Artă Ceramică „Arderi experimentale”


În perioada 10-19 iunie 2024 la Jimbolia se desfășoară Simpozionul Internațional de Artă Ceramică „Arderi experimentale“. Evenimentul este dedicat memoriei Fabricii Bohn, la 160 de ani de la începerea activității.


Ceramiști cu origini croate, franceze, irlandeze, germane, braziliene, maghiare și române creează pentru păstrarea amintirii tradiției prelucrării lutului, activitate ce a făcut ca Jimbolia să fie cea pe care o știm astăzi.


Ziua porților deschise va avea loc în 14 iunie 2024, când începând cu ora 18 sunteți cu toții invitați să treceți pragul Muzeului Stefan Jäger și să vă bucurați de ineditul proces al creației. Artiștii vor răspunde la întrebări și vor oferi explicații. De asemenea, există șanse mari ca în acel interval orar să se producă una dintre multele arderi în cuptoarele improvizate. Procesul este spectaculos!


Momentul va debuta cu o expoziție a doamnei Angela Wagner din Germania. Artista preferă teme legate de animale puternice, întâlnite cândva și pe meleagurile noastre. Fie că e vorba de mamuți sau rinoceri, formele și texturile obiectelor povestesc despre o lume aparte, ascunsă în fiecare dintre noi.

182 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page