top of page

Jimbolia, Mariano Castro și reveriile muzicale

O descriere pur informativă a muzicianului Mariano Castro este insuficientă. Nu-i de ajuns să știi despre el că are origini argentiniene, că se bucură de o impresionantă activitate internațională sau că a fost nominalizat de două ori la Premiile Latin Grammy. Personalitatea acestuia pare una mereu expansivă, dispusă să nu facă rabat la sinceritate. În cazul său există o ușor observabilă conexiune între trăirile sufletești și înfățișare, o legătură pe care nu o pot descrie altfel decât armonioasă. De altfel, sunt convins că armoniile muzicale, care-i reușesc într-un chip copleșitor, au legătură cu acordajul interior.


Pentru o perioadă - sperăm - îndelungată Mariano se va afla într-un proces de rezidență artistică la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia. O asemenea punere în ordine a lucrurilor trebuie văzută ca o binecuvântare. Identitatea localității noastre se află în strânsă legătură cu muzica. Din acest punct de vedere trecutul Jimboliei este impresionant, iar prezența lui Mariano aici poate însemna o șansă semnificativă de a-l transpune dintr-o lume onirică într-una palpabilă.


Una dintre măsurile luate în această direcție se concretizează zilele acestea în proiectul „Reverii muzicale”. Acțiunea este organizată de Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, este susținută de Primăria Orașului Jimbolia și se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Argentina în România. În acest context, Mariano Castro va interpreta diferite compoziții clasice. Acestea vor fi înregistrate de Televiziunea Jimbolia. Episoadele rezultate vor fi încărcate pe internet spre liniștirea și armonizarea sufletelor celor ce apreciază inspirația materializată în sunete. Episodul pilot a fost deja finalizat. Îl puteți savura accesând linkul de mai jos.72 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page