top of page

Cine recunoaște această capelă din Jimbolia?

De-a lungul timpului în Jimbolia au fost ridicate mai multe edificii religioase care au servit comunității ca locuri de închinare. Ele au apărut pentru a acoperi anumite necesități pe care comunitatea de atunci le resimțea. Poate că excepție de la regula aceasta face capela anexată castelului Csito.


Oricum ar fi, cunoaștem aspectul multora dintre ele pentru simplu fapt că ni s-au păstrat fotografii sau pentru că ele încă există și astăzi. Totuși, imaginea unei clădiri dintre cele trei aflate pe cartea poștală din imaginea alăturată acestui text pare să nu se încadreze în peisajul local cunoscut de noi. Nu credem că ar putea fi vorba de o greșeală de tipar. Titlul afișat în limba maghiară se traduce prin „Salutări de la Jimbolia”. Celelalte două imagini reprezintă strada principală cu statuia Sfântului Florian, iar cealaltă o clădire cu spații de închiriat, sediul actualului hotel Santa Maria.


Cea de-a treia clădire, denumită „Remete-lak” nu se mai păstrează astăzi, cel puțin nu în forma prezentată aici. Este clar că deasupra turlei se află o cruce. Așadar, despre ce biserică sau capelă este vorba?


Cartea poștală a apărut în 1899, sub egida firmei „Manzin és Ferch Zsombolya”.


#cinerecunoaștecapelaJimbolia #sergiudema #unarticolpezi#c_de_culturaJimbolia #casadeculturaJimbolia #cdeculturaJimbolia #JimboBlog #Hatzfeld #Zsombolya


*Carte poștală din arhiva personală.


Salutări de la Jimbolia

37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page