top of page

Ce interesant este Micul Prinț!


Ce interesant este Micul Prinț! Pe de-o parte mângâie și alină, pe de altă parte cercetează și pune diagnostic. Însă oricum ar fi, el provoacă bucurie: nu acidă, nu ironică, nu seacă, ci, dimpotrivă, candidă și plină de mesaj terapeutic.

Neobosit să tot moară și să reînvie, Micul Prinț și-a depănat povestea devenirii întru ființă și în fața jimbolienilor. Câtorva le-a împărțit chei spre trecut, altora le-a dat curaj spre viitor. Iar celor preocupați de prezent, candidul personaj le-a transmis să-și iubească floarea vieții oricum ar fi ea: cu spini sau având calități comune, cu nimic deosebite față de cele ale altora. Ce deziderat, ce mesaj sănătos și de urmat: să ne îmblânzim unii pe alții. Să ne cunoaștem, să ne ajutăm, să ne iubim în chip pur. Agape i-ar fi spus vechii greci acestei iubiri propovăduite de Micul Prinț. În fața acesteia meschinăriile pălesc, se veștejesc arătându-și nonvaloarea. Iubirea este, ele nu.

Suntem încurajați, așadar, spre a ne direcționa atenția și efortul spre lucruri și acțiuni pozitive, constructive, spre a observa, în cazul celui aproape al nostru, mai întâi calitățile și abia apoi, după ce ne-am bucurat de ele, a trece la defecte. S-ar putea să avem surpriza de a nu mai avea timp sau chef pentru ele. Jimbolienii au rezonat aseară cu acest mesaj. S-au coagulat aproape 300 în jurul valorii prieteniei. Au râs și au plâns nu doar alături de Micul Prinț, ci, poate mai important, alături unul de altul.

Acțiunea a reușit și în urma unei sinergii între Primăria și Consiliul Local Jimbolia, Red Nose Society și compania de impresariat Rotari Entertainment, o bună colaborare ce a dus la un rezultat frumos, mai ales că Rotaract Club Jimbolia, un ONG axat pe activități sociale, a strâns donații pentru un caz social în valoare de 6900 de lei.

Jimbolieni, ați fost la înălțime!

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page