top of page

Raffaello de casă

Actualizată în: 2 iun. 2023


Bunica făcea întotdeauna Raffaello doar după rețeta de mai jos. Nu dădea niciodată greș cu ele, după cum nici eu nu am dat niciodată greș atunci când le-am făcut, fie pentru noi, fie pentru alți iubitori.

Când pregătea Oma mea Raffaello? De Revelion. Sau la alte ocazii speciale. Însă la trecerea dintre ani nu lipseau niciodată bombițele de Raffaello. După cum nu lipseau nici Kokoskugeln sau bombe cum li se mai zice în Ardeal.

Ingrediente: 200 g unt gras, minim 80% grăsime, la temperatura camerei 200 g zahăr pudră 2 pliculețe zahăr vanilat 150 g lapte praf (eu folosesc doar Rarăul) 200 g fulgi de nucă de cocos Plus: 150 g fulgi de nucă de cocos pentru decor

Preparare:

Toate ingredientele se țin la temperatura camerei, în cazul untului este chiar indicat, deoarece spumarea lui împreună cu zahărul pudră se va face mult mai ușor. Raffaello se fac foarte simplu. Se spumează untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Bunica făcea această etapă de mână, cu lingura de lemn. Eu prefer mixerul, la viteză mică. Dacă nu ai zahăr vanilat, folosește esență de vanilie. Foarte faine sunt fiolele de Butter-Vanille. Adaugă laptele praf și încorporează-l bine.

La final se amestecă și fulgii de nucă de cocos în compoziție. Acum poți amesteca totul cu o lingură de lemn. Se dă vasul la frigider pentru 30 de minute pentru a se întări untul, apoi se fac biluțe în palmă și se tăvălesc prin nucă de cocos. Raffaello se păstrează la rece până în momentul servirii când vor dispărea rapid de pe platou. Să vă fie de bine!

Rafaello de casă
Raffaello de casă. Fotografie: Oana Pavăl (Bîrgăoanu)

Rafaello de casă
Raffaello de casă. Fotografie: Oana Pavăl (Bîrgăoanu)

12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page