• JimboBlog

Fotbalul ne unește pe toți


Probabil că nu știm și nu vom știi niciodată totul despre tinerii noștri. Facem parte noi, adulții, dintr-o altă lume, cu relele și cu bunele ei, iar ei își croiesc, încet, dar sigur, un univers propriu, care, peste timp, va reflecta specificul generației lor. Responsabilitatea celor de acum față de cei de mâine constă în a le asigura acestora condițiile necesare dezvoltării armonioase. Această responsabilitate este, de fapt, o nevoie întâlnită în orice comunitate.

Bunăoară, în urmă cu, să zicem, 50 de ani, probabil că era de neconceput că va veni vremea în care tinerii nu vor mai fi atrași la fel de mult de exerciții fizice și mișcare. Cauzele acestei probleme sunt multiple. Nu este nevoie, însă, de vreun studiu pentru a concluziona că apariția universului virtual, digital, atrage atenția tinerilor într-atât încât sunt neglijate alte aspecte importante ale dezvoltării armonioase.

Pentru a satisface această nevoie pregnantă a comunității, ASC. FC. Unirea Jimbolia, prin persoana domnului Angel Cănuci, a hotărât să organizeze, săptămânal, ședințe de promovare a mișcării în rândul copiilor. Proiectul poartă numele „Fotbalul ne unește pe toți”. O inițiativă lăudabilă și pentru că ea se desfășoară gratuit și în regim de voluntariat. Deocamdată antrenamentele se desfășoară marți și joi, în fiecare săptămână, la sala de sport Hans Wiesenmayer, pentru copii de 5 ani, respectiv 6-8 ani. La aceste activități pot participa atât băieți, cât și fete.

Concluzia este simplă și la îndemâna oricui: dăruind vei dobândi!

Fotbalul ne unește pe toți

#unirea #fotbal #Jimbolia #Hatzfeld #Zsombolya #copii #mișcare #sergiudema #JimboBlog #sitedespreJimbolia #jimbo #nlog #JimboBlog #Cănuci #Angel #Unirea #zsombolya

4 afișări0 comentarii