• JimboBlog

Impresii despre prima sesiune a proiectului Jimbodance


Jimbodance - un proiect venit ca o gură de aer pentru Jimbolia - și-a încheiat prima sesiune. Perioada repetițiilor s-a întins de-a lungul mai multor săptămâni oferind celor ce s-au bucurat de serviciile oferite de instructorul Tiberiu Ordodi nu doar ocazia de a învăța pași de dans, ci și oportunitatea de a ieși din casă, de a schimba aerul. Proiectul a însemnat, în linii mari, și un bun prilej de împrospătare cu bună dispoziție.

În acest sens, grăitoare sunt reacțiile celor care au luat parte la proiect. De altfel, atractivitatea ideii de a organiza o școală de dans în Jimbolia nu poate fi tăgăduită, după cum mărturisește unul dintre elevi, Radu Oltean: „Genială! De mult timp îmi doream să merg la o școală de dansuri, dar îmi era <<peste mână>> să merg până la Timișoara. Când am văzut anunțul m-am înscris imediat! Mă bucur că am făcut-o.”. În asentimentul domnului Oltean a fost și familia Faur: „o școală de dans în Jimbolia este o idee foarte bună! Să nu uităm că o astfel de școală a existat cu mulți ani în urmă și toți tinerii care au frecventat acele cursuri - și nu numai ei - își amintesc cu mare plăcere de acele vremuri!”.

Utilitatea unui astfel de proiect poate fi observată, cu adevărat, atunci când se ivesc diferite ocazii de a pune în aplicare dansurile învățate. Prin urmare, instructorul Ordodi a ales cu grijă tipurile de dansuri pe care să le predea în prima sesiune a proiectului Jimbodance: bachata, vals, tango și discofox, adică dansuri pe care le poți dansa aproape cu orice ocazie. Tibi a acordat o la fel de mare grijă și atmosferei în care s-au desfășurat repetițiile, reușind să asigure un mediu caracterizat de participanți ca fiind calm, primitor, relaxant, un mediu în care s-au îmbinat armonios buna dispoziție cu munca. Referitor la acest capitol Gabriel Repca a avut următoarea remarcă: „una (atmosfera) care te încarcă și te face să te destinzi, să te simți în largul tău, perfectă pentru a învăța niște dansuri nu tocmai ușoare.”. Sigur că de o importanță covârșitoare în determinarea atmosferei într-o școală de dans este, până la urmă, caracterul instructorului. În situația noastră cuplu Mona și Tibi Ordodi s-a achitat cu brio de sarcini. „Se lucrează foarte bine cu Tibi. Este implicat în ceea ce face. Un tip serios, dar și vesel în același timp!” (Familia Faur).

Pentru Jimbolia astfel de proiecte, care primesc astfel de caracterizări din partea beneficiarilor, sunt foarte importante, mai ales în situația în care în orașul nostru este încă suficient loc pentru evenimente dedicate persoanelor care au vârsta de cel puțin 30 de ani. Nu trebuie scăpat din vedere faptul că Jimbodance este o acțiune dedicată atât tinerilor, cât și adulților.

Încheierea primei sesiuni a proiectului nu înseamnă altceva decât începerea celei de a doua. Așadar, încercați să profitați de această oportunitate și dați-i de știre instructorului Ordodi. Îl puteți găsi la numărul de telefon 0786605616 sau pe pagina de facebook Jimbodance (https://www.facebook.com/Jimbodance-2258521181062422/)

#jimbodance #jimboblog #hatzfeld #zsombolya #tibiordodi #tibi #dansuri #sergiudema #dema #sergiu #banat #dansuridesocietate #scoala #școalădedans

4 afișări0 comentarii