top of page
  • JimboBlog

Concert la biserica romano-catolică din cartierul Futok


De ceva timp Parohia Romano-Catolică din Jimbolia se străduiește să reabiliteze clădirea bisericii din Futok. Este de înțeles! Edificiul are neapărată nevoie de intervenții salvatoare. Acțiunea reprezintă, desigur, o responsabilitate a instituției mai sus pomenite. Dar, oare, doar a acesteia? Până la urmă, biserica este a noastră, a jimbolienilor. Ea amintește de vremea în care cartierul Futok fremăta de viață dând naștere unui caz deosebite: "Futok - o localitate în altă localitate". Ridicată de familia Bohn ca un deziderat al tânărului Mihai, trecut dincolo la o vârstă fragedă, ea, biserica, a avut ocazia să mângâie suflete nenumărate. A venit vremea ca Jimbolia să se revanșeze. Jimbolienii au o nouă și binecuvântată responsabilitate: să pună umărul la reabilitarea clădirii.

În acest sens, vineri, în 12 aprilie 2019, de la 18.00 suntem cu toții invitați să luăm parte la un concert de muzică clasică organizat de către Parohia Romano-Catolică din Jimbolia. Evenimentul va avea loc în biserica Sfântul Mihai, cea din cartierul Futok. La această acțiune va participa și D. VIDIS, ambasador al Republicii Croația în România. Excelența Sa vizitează Jimbolia invitat fiind de părintele D. LUCACELA. Preotul jimbolian dorește ca reabilitarea bisericii să se facă corespunzător, deci, și prin realizarea unui acoperiș care să fie pe măsura frumuseții clădirii.

Fiți, așadar, alături de acest proiect atât prin participarea la acest concert, cât și prin eforturi materiale sau de propagare a informației.

*Imagine: Csaba Czwerko


4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page