top of page
  • JimboBlog

Patru evenimente culturale sâmbăta aceasta în Jimbolia


Sâmbătă, 30 martie 2019, în Jimbolia se organizează 4 evenimente culturale. Două dintre ele sunt dedicate în exclusivitate copiilor.

1. ORA DE POVESTE - este un eveniment cu mai multe episoade, organizat de către Hambarul cu Carte. Sâmbătă, de la ora 10.30, la Muzeul Presei "Sever Bocu", va avea loc punerea în scenă, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 9 ani, a poveștii Băiețelul cu aripă de fluture scrisă de Ioana Chicet - Macoveiciuc;

2. POVEȘTI CU URECHI - este o acțiune ce se desfășoară sub tutela Muzeului Presei "Sever Bocu" și a Hambarului cu Carte. Aceste entități sunt ajutate de către Orașul Jimbolia și Rotaract Club Jimbolia. Evenimentul începe de la ora 12.00, la Muzeul Presei. El este dedicat copiilor care au o vârstă de cel puțin 10 ani. Scriitorul bucureștean Călin Torsan le va prezenta tinerilor diferite instrumente muzicale.

3. JIMBOCARIERA, ediția a III-a - este o acțiune care se adresează tuturor doritorilor. Evenimentul îl va avea ca vorbitor pe Adrian Popa, directorul Blythewood Banat. Acesta va susține, de la ora 16.00, la centrul organizației Blythewood de pe strada Mărășești, o prezentare în jurul noțiunilor: vocație, slujbă, carieră.

4. URCÂND PE FIRUL APEI - este un concert susținut de duetul TORSHANYIO (Călin Torsan din București și Alexandru Hegyesi din Timișoara). Acțiunea va fi presărată cu lucrări literare ale scriitorului jimbolian Mihail Avramescu și se va desfășura la Muzeul Presei "Sever Bocu" din Jimbolia de la ora 15.00. Iată ce scriu cei de la TORSHANYIO: "Albumul se dorește o replică la vidul care a pus stăpânire peste lucrările oamenilor și peste legăturile dintre ei. Câtă vreme dialogul a fost înlocuit de un veșnic monolog fără auditori, este firesc că muzica a ajuns să sufere și ea. Fiind dialog și încercare, aceasta s-a văzut pusă la punct prin conformism și lipsă de răbdare în recepționare. De multe ori, spectatorii concertelor sunt mai preocupați de telefoanele mobile sau devin, prin intermediul acelorași, fotoreporteri ad-hoc ai evenimentelor respective. Nimeni nu mai caută nimic în spatele stratului superficial."

#evenimente #jimbolia

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page