top of page

JimboCariera - un impuls de curaj


Un subiect asupra căruia aprecierea revine, în cele din urmă, fiecăruia dintre noi este dacă în Jimbolia se desfășoară suficient de multe acțiuni de natură socio-culturală sau nu. Oricât de subiectivi am fi, nu putem, totuși, să nu observăm ineditul acțiunii JimboCariera. Cu adevărat ieșit din comun se poate numi acel eveniment care, în cazul spațiului jimbolian, este organizat de un grup de tineri strânși laolaltă nu de vreo formă juridică, ci de convingerile lor comune. Dintre acestea, poate cea mai pregnantă și cu puterea cea mai mare, este dorința de a ajuta pe cel de lângă tine. În același timp se poate zice că tema aleasă spre a fi dezbătută este una care nu a mai fost de mult abordată în Jimbolia: cariera.

De altfel, ideile în jurul cărora a survolat organizarea acțiunii JimboCariera sunt, în principal, răbdarea, disciplina, autoeducația, comportamentul, curajul. Sigur că îți trebuie curaj ca să stabilești ca țel final al evenimentului încurajarea participanților spre a își pune în practică ideile ce țin de domeniul antreprenorial. Și tocmai acest aspect dă un punct în plus ineditului seminar discutat aici.

Trei tineri, Alexandru Jelescu, Ionatan Vinaga și Cristian Marian, toți jimbolieni, au dorit să împărtășească participanților din experiența acumulată de-a lungul activității de antreprenor. Ideea a aparținut lui Alexandru Jelescu, cunoscut și sub numele Duku. Așa că, susținuți de Radu Oltean, au pus la cale o acțiune gândită de la început ca fiind o sursă motivațională. Doritorii s-au putut înscrie prin completarea unui formular online. Au fost puse la dispoziție doar 20 de locuri, suficiente, totuși, pentru o primă ediție. Startul s-a dat la Școala Gimnazială, în 20 octombrie, de la ora 17, fiecare dintre cei trei având ocazia să prezinte, timp de câteva minute, propria cale parcursă în vederea intrării în domeniul antreprenorial. De remarcat este faptul că, deși cei trei au avut diferite parcursuri în viață, toți au căzut de acord că, până la urmă, au devenit întreprinzători din dorința de a depăși anumite nemulțumiri, neplăceri, vicisitudini. Și unde este curajul de a lupta în viață trebuie să fie prezentă și răbdarea, dar și disponibilitatea spre muncă. Finalul a constat într-o sesiune de întrebări la care băieții s-au străduit să răspundă cât mai bine. Reacțiile participanților au fost pozitive încurajându-i pe aceștia să se gândească și la ediția a doua.

Dincolo de informațiile primite, cei prezenți au avut ocazia de a se convinge că a fi antreprenor poate fi o cale de urmat. Aceștia s-au ales, cu alte cuvinte, cu un impuls de curaj atât de necesar cuiva care îndrăznește să pășească pe un teren necunoscut.

*Imagine preluată de pe pagina de facebook JimboCariera.

#jimboblog #jimbocariera #jimbo #cariera #blog #sergiu #dema #radu #oltean #alexandru #jelescu #jimbolia #ionatan #vinaga #cristian #marian #duku #antreprenor #antreprenorial #scoala #gimnaziala

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page