top of page
Caravana Filmului Românesc la Jimbolia
Caravana Filmului Românesc la Jimbolia

dum., 14 mai

|

Jimbolia

Caravana Filmului Românesc la Jimbolia

După succesul avut anul trecut, „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul”, ediția a X-a, pornește din nou la drum, iar primele proiecții din 2023 vor avea loc la Jimbolia. Timp de trei seri, în 12 , 13, 14 mai, în Piațeta Sfântul Florian Jimbolia, cu începere de la ora 21.00.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente

Ora și locul

14 mai 2023, 21:00 – 23:00

Jimbolia, Strada Tudor Vladimirescu 87, Jimbolia 305400, România

Despre eveniment

După succesul avut anul trecut, „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul”, ediția a X-a, pornește din nou la drum, iar primele proiecții din 2023 vor avea loc la Jimbolia.  Timp de trei seri, în intervalul 12 – 14 mai, în Piațeta Sfântul Florian, cu începere de la ora 21.00, copiii, părinții și bunicii sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme clasice românești.

În prima seară, vineri, 12 mai, ora 21.00, copiii, micuții spectatori de azi, poate marii creatori de mâine, sunt invitați la întâlnirea cu „Veronica” (regia: Elisabeta Bostan) și a sa trăistuță fermecată. Alături de Lulu Mihăescu (Veronica), spectatorii se vor bucura să îi revadă în roluri inedite pe îndrăgiții Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu și Vasilica Tastaman, în rolul șiretei Vulpi.

Filmul „Maria, Regina României” (regia: Alexis Sweet Cahill), o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria, este programat sâmbătă, 13 mai, de la ora 21.00. Filmul a avut premiera în anul 2019, iar rolurile principale sunt interpretate de Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Adrian Titieni (Ion I. C. Brătianu), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Șerban Pavlu (Ernest Ballif).

În ultima seară a „Caravanei filmului românesc” la Jimbolia, publicul cinefil se va amuza, cu nostalgie, poate, revăzându-i pe marii actori români de teatru și film Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu și ale lor aventuri din „Nea Mărin miliardar” (regia: Sergiu Nicolaescu).

Intenția „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul” este aceea de a contribui, prin acţiunile sale, la apropierea tuturor de arta atât de frumoasă a filmului şi, în mod special, de cea a filmului românesc. Căci, aşa cum spunea Jean Cocteau, un film nu este altceva decât „o scriere în imagini”.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile!

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă pentru vizionarea în aer liber, proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, cu începere de la ora 21.00.

Bilete

  • Intrarea este gratuită!

    Intrarea este gratuită!

    0,00 RON
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page