Radu Oltean

24 Apr. 20212 min

Gabriel Voin, jimbolianul director comercial la Fornetti România

Actualizată în: 29 Apr. 2021

Printre principalele calități ale unui lider se află atât posibilitatea de a scoate în evidență echipa în ansamblul ei, cât și atuurile fiecărui membru în parte. Ambele pot fi găsite în persoana lui Gabriel Voin, jimbolianul care ocupă funcția de director comercial la Fornetti România.

Gabriel, născut în 1983, a ajuns în Jimbolia în 1989, chiar în toiul Revoluției. Localitatea i-a devenit casă, un loc în care se întoarce cu drag în fiecare duminică pentru a îndeplini o tradiție aproape sfântă: a lua masa de prânz alături de familia sa.

Educația de bază și-a format-o în Jimbolia, urmând cursurile secției de matematică-informatică a liceului din localitate, după care s-a înscris la Universitatea Politehnică din Timișoara, la Mecatronică, specializarea Roboți Industriali.

După terminarea facultății, Gabriel s-a angajat ca inginer la o fabrică de lângă Timișoara, unde opt luni a practicat meseria de inginer. După care „dintr-o greșeală” - cea mai bună! - a ajuns la Fornetti, firmă care pe atunci căuta un om cu abilitățile lui tehnice pentru a putea programa cuptoarele în serie. Acest lucru se întâmpla în anul 2006.

După trei luni de zile petrecute aici, la o primă discuție cu directorul general de atunci, acesta din urmă i-a spus așa: „te-aș vedea pe partea de marketing, vânzări”. Zis și făcut. A acceptat ca timp de 6-7 luni să străbată țara fiind agent reprezentant de vânzări. Această funcție a fost îndeplinită fără ca părinții lui să cunoască detaliile, asta pentru că ar fi fost dezamăgiți de faptul că el nu-și practică meseria dobândită în timpul facultății.

A crescut repede în experiență și a avansat în cariera profesională la întreprinderea Fornetti. A început colaborările cu supermarketurile mari (Real, Mega Image). Toate acestea s-au întâmplat la București, unde nu s-a adaptat. A preferat Banatul și s-a întors la Timișoara ca manager regional, răspunzător de 16 județe. „Te plimbi mult, ai conexiuni și negocieri zilnice”, spune directorul comercial Fornetti România.

În 2015, afacerea a fost cumpărată de Aryzta, întreaga organigramă urmând a fi refăcută. În acest context Gabriel a fost avansat la funcția de director de franciză și concept. Misiunea lui era de a se ocupa de tot ce era inovativ pe piață.

În 2017 a devenit director comercial la Fornetti, funcție pe care o are și în ziua de azi.

Antreprenori, directori, scriitori, pictori, oameni harnici, simpli, modești, cu toții au rămas îndrăgostiți de acest oraș atrăgător din vestul țării. Să fie coincidență sau o magie aparte a locului? Poate vom afla în articolele următoare.

    6830
    4